de moestuin

Over de moestuin

Image

De moestuin is aangelegd als een permacultuur met rondom verhoogde wallen, fruitbomen en struiken. De bodem is rijk en gezond. En dat merken we in de oogst! Er zijn twee vakken van 600 m2. Eén vak is in gebruik als biologische moestuin met vruchtwisselschema. Daar telen we 30 à 40 soorten groente, fruit en kruiden. Het andere vak is nu een bloemenveld. Hier voegen we in het nieuwe seizoen aardbeien, vaste groente en medicinale kruiden aan toe.

Qua faciliteiten hebben we het luxe! Er is een grote kas, grondwaterpomp en ruime plek om te zitten, samen te komen en ontspannen.

Hoe we werken

Onze moestuin is een zelfstandig en vrijwillig project. De grond is van een particuliere eigenaar. We onderhouden de moestuin met een vaste club mensen die jaarrond van de moestuin eten. Ook komen er regelmatig vrijwilligers een dagje helpen in ruil voor een volle krat groente. Iedereen voelt de behoefte om te verbinden met de aarde, op welke manier dan ook. Met je handen en voeten in de grond, je eigen eten verbouwen, jezelf fysiek en mentaal voeden en genieten van de prachtige plek en fijne mensen.

We werken op basis van ecologisch tuinieren van Velt, permacultuur principes en no-dig gardening volgens Bodemzicht. Onze zaden zijn biologisch geteeld, geruild of zelf verzameld. We gebruiken geen pesticiden, kunstmest en andere chemicaliën. Alleen liefde, aandacht en een beetje hulp van de natuur 🙂

Hoe kun je meedoen

moestuin vrijwilligersdag

Af en toe meewerken tijdens vrijwilligersdagen of samen met Bart

Wil je meer leren over ecologisch moestuinieren, geïnspireerd raken of gewoon lekker ontspannen met je handen in de aarde wroeten? Kom dan een dagje meehelpen in de moestuin. Je gaat met nieuwe energie en verse groente weer naar huis.

Maak hiervoor een afspraak met Bart of sluit aan bij een van de gezellige meewerkdagen voor vrijwilligers. Bekijk de agenda voor de komende activiteiten.

ImageImage

Een vol moestuinseizoen

Als onderdeel van het vaste moestuinteam werk je minimaal 4 tot 8 uur per week vrijwillig mee. Dit is afhankelijk van het weer en wat er moet gebeuren. Je bent verantwoordelijk voor je eigen vak, waarvoor je zaait, kennis opdoet, kweekt en onderhoudt. Of je bent vliegende kiep voor meer technische klussen en groot onderhoud. We zaaien en oogsten voor elkaar en van elkaar. Zo heb je het hele jaar super lekkere, gezonde en biologische groente uit eigen tuin. Er is alle ruimte om te leren, proberen en experimenteren en voor eigen inbreng. Bart en Linda doen natuurlijk ook mee en coördineren en helpen waar nodig.

Voor het moestuinseizoen 2023 zijn de vaste plekken inmiddels ingevuld. Wil je écht heel erg graag meedoen? Stuur ons dan een berichtje.